naslovnica .... o nama .... vijesti .... najave .... projekti .... PRONI tim .... linkovi .... kontakt .... tražilica .... foto-albumi .... Pirovac
larger smaller reset
Projekt "Prijeko-preko 3"

Sredstvima The Balkan Trust For Democracy kroz Projekt German Marshall Fondacije, tijekom 2012. i 2013. godine PRONI Centar za socijalno podučavanje provodit će projekt „Prijeko-preko 3“ u suradnji s Organizacijom mladih ENTER iz Bača.

Aktivnosti ovoga projekta imaju za cilj doprinijeti kontinuiranoj održivosti struktura rada s mladima u općini Bač i promociji uloge organizacija civilnoga društva u ovom procesu,  kao i njihovom dodatnom umrežavanju s organizacijama mladih i za mlade te klubovima za mlade iz istočnog dijela Republike Hrvatske.

Projekt se posebice odnosi na mlade ljude i njihov budući rad na razvoju njihovih kapaciteta, poticanju i kreiranju dobrih uvjeta za razvoj međusektorske suradnje i jačanje prekograničnog partnerstva među klubovima za mlade u Hrvatskoj i Srbiji.

Opširnije...
 
Osposobljavanje mladih europljanja

  U trening centru u Pirovcu, od 11. do 17. lipnja održalo se međunarodno osposobljavanje na temu “Europsko građanstvo u radu s mladima" na kojem je sudjelovalo 19 sudionika iz cijele Europe.

Osposobljavanje je razvijeno u svrhu osnaživanja razvoja kritičnog, demokratičnog i kreativnog europskog građanstva kao aktivne društvene, političke i kulturne uloge u izgradnji Europe, te u svrhu potpore kvalitetne provedbe Programa „Mladi na djelu“.

Inače, ovakvo osposobljavanje, koordinirano je od strane SALTO-YOUTH trening i resurs centra, a organizatori osoposobljavanja u Hrvatskoj bili su Agencija za mobilnost i programe Europske unije, te PRONI Centar.

 
Održan "iMOS 2012" - Sajam informiranja mladih Osijek

 U suradnji sa Savjetodavnim odborom Regionalnog informativnog centra za mlade Osijek, PRONI Centar je treću godinu zaredom organizirao "iMOS" - Sajam informiranja mladih koji je ovoga puta održan na Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi, uz suorganizaciju Centra za poduzetništvo Osijek. Održan je 16.5., na Paneuropski dan, kao dio europske i nacionalne kampanje o pravu mladih na informaciju: "Informacija uPRAVO sad!" - mladi pitaju.
Kao i do sada, projekt iMOS-a financijski je podržao Grad Osijek.

Više informacija možete pronaći ovdje...

 
Novopazarci u studijskoj posjeti
 U studijski posjet PRONI Centru, odnosno Slavoniji i Baranji od 14. do 17. svibnja, došlo je  25 mladih iz Novog Pazara. Cilj studijske posjete bio je razmjena iskustava te predstavljanje i prezentacija ruralnog turizma na ovom području. Inače, ova posjeta organizirana je u okviru projekta "Novi Pazar - mjesto susreta" kojeg u suradnji s udrugom Urban IN iz Novog Pazara, Srbija te IKV-om iz Nizozemske, provodi PRONI Centar.
 
Obilježavanje dana Europe u Vukovaru
 Povodom obilježavanja Dana Europe, PRONI Centar za socijalno podučavanje promovirao je kampanju  "Informacija uPRAVO sad! - mladi pitaju", koju je pokrenula Europska agencija za informiranje i savjetovanje mladih u suradnji s Vijećem Europe. U Hrvatskoj je za provedbu kampanje zadužena Zajednica info - centara za mlade, čiji je PRONI Centar suosnivač.
 
Dodijeljene diplome mladima iz Vukovara
  U vukovarskoj gradskoj vijećnici, 26. travnja 2012. u 12 sati, dodijeljene su Diplome polaznicima edukativnih tečaja projekta "Operativna grupa za zapošljavanje mladih"
PRONI Centar za socijalno podučavanje i partneri Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područna služba Vukovar, te Volonterski centar Osijek na ovaj su način obilježili završetak projekta „Operativna grupa za zapošljavanje mladih“, te su prisutnima ukratko predstavljeni i rezultati provedenog projekta.
 
Diplome su dodijeljene i mladima iz Osijeka
  Polaznicima obrazovnih aktivnosti projekta  „Operativna grupa za zapošljavanje mladih“. utorak, 25. travnja 2012., na Evanđeosko-teološkom fakultetu u Osijeku, s početkom u 13 sati, dodijeljene su Diplome.
PRONI Centar za socijalno podučavanje i partneri Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područna služba Osijek, te Volonterski centar Osijek na ovaj su način obilježili završetak projekta „Operativna grupa za zapošljavanje mladih“, te su prisutnima ukratko predstavljeni i rezultati provedenog projekta.
 
Održan četvrti partnerski sastanak

 U Volonterskom centru Osijek, u utorak, 25. travnja 2012.,s početkom u 10 sati, održan je četvrti sastanak partnera projekta „Operativna grupa za zapošljavanje mladih“. Osim pregleda provedenih aktivnosti u četvrtom kvartalu, partneri su napravili usmenu evaluaciju cjelokupnog projekta, koji se završava 2. svibnja. Naglasak je stavljen na poteškoće u motiviranju mladih, te potrebu potpuno individualnog pristupa prema svakom korisniku.

Partneri su izrazili zadovoljstvo stečenim iskustvom, partnerskim odnosom, te osobnim razvojem tijekom provedbe projekta.

 
Mladima Siska dodijeljene Diplome
U Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područna služba Sisak, u utorak 24. travnja 2012., s početkom u 13 sati, dodijeljene su Diplome polaznicima obrazovnih aktivnosti projekta  „Operativna grupa za zapošljavanje mladih“.

PRONI Centar za socijalno podučavanje i partner Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područna služba Sisak, na ovaj su način obilježili završetak projekta „Operativna grupa za zapošljavanje mladih“, te su prisutnima ukratko predstavljeni i rezultati provedenog projekta.
 
Povelja o informiranju mladih, Kampanja...

 Predstavnici PRONI Centra, sudjelovali su na konfereniciji „Informacija uPRAVO sad!-mladi pitaju“, koja se, 17.travnja na Europski dan informiranja mladih, održala u Hrvatskom saboru u organizaciji Ministarstva socijalne politike i mladih i Zajednice Informativnih centara za mlade u Hrvatskoj, čija je članica i suosnivač PRONI Centar.
U okviru konferencije, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić i direktor Europske agencije za informiranje i savjetovanje mladih (ERYICA) Davide Capecchi potpisali su Europsku povelju o informiranju mladih, čime je Hrvatska postala trideseta potpisnica među europskim državama koje su podržale ovaj ključni dokument za rad na području informiranja mladih.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 136 - 150 od 335
Joomla Templates and the Joomla Book