naslovnica .... o nama .... vijesti .... najave .... projekti .... PRONI tim .... linkovi .... kontakt .... tražilica .... foto-albumi .... Pirovac
larger smaller reset
Ništa bez volontera!
U Info-centru za mlade Osijek, 15.  prosinca 2014. sastali su se volonteri kako bi proslavili završetak aktivnosti u sklopu mjeseca borbe protiv ovisnosti i kraj 2014. godine. Ocijenili su i kako je sve prošlo, što je bilo super, što dobro, a što je moglo biti bolje.U veseloj atmosferi, uz glazbu i tombolu, obećali su da se vidimo i slijedeće godine, :-). I što reći? HVALA!!!
 
Krojač svoje sreće!
 Kao dio aktivnosti koordinacije „Legiranje, ne drogiranje“, u sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, 5.12.2014. i 12.12.2014. u prostoru Info-centra za mlade Osijek održale su se radionice „Krojač svoje sreće“. Radionice su osmislili i organizirali volonteri PRONI Centra / Info-centra za mlade Osijek.
Psihologinja Dunja Juričić iz udruge „Istraži Me“ kroz teorijski i praktični dio približila je mladima temu ovisnosti o drugima i njihovom mišljenju.

 
Otvoren Volonterski centar Vukovar
 Povodom Međunarodnog dana volontera u vukovarskom PRONI Centru, na adresi 204. vukovarske brigade 43, otvoren je Volonterski centar Vukovar. Mjesto je to spajanja volontera i organizatora volontiranja, edukacija i poticanja građana na aktivno uključivanje u zajednici putem volonterskih akcija.
Centar je dio cjelovitog programa PRONI Centra za socijalno podučavanje, a kao novi servis za građane ima za cilj doprinijeti sustavnijem razvoju volonterstva te promoviranju vrijednosti i značaja volontiranja na području grada Vukovara.

Opširnije...
 
Biti volonter
 U okviru projekta «Lokovolontira» koji za cilj ima upsostaviti servis za građane u obliku Volonterskog centra, održana je još jedna edukacija u nizu. Ovoga puta riječ je o edukaciji za volontere i volonterke pod nazivom «Biti volonter/ka», koja za cilj ima upoznati volontere i volonterke s njihovim pravima i obvezama tijekom volontiranja, zakonskim okvirima u RH i drugim važnim elementima u «svijetu» volonterstva.  Edukaciju, koja je održana 27.11. u prostoru suradne organizacije – HZZ, PU Vukovar, održala je trenerica Jelena Kamenko iz Volonterskog centra Osijek, koji je također suradna organizacija na provedbi ovog projekta.
 
Održana radionica GRIC-GRIC
 U sklopu aktivnosti Koordinacije "Legiranje, ne drogiranje", a povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti 28.11.2014., održana je radionica na temu ovisnosti o hrani. Hrana: zadovoljavanje osnovne potrebe za preživljavanjem, očuvanje zdravlja, utjeha, zabava, dosada, nervoza, briga...Većini sudionika radionice hrana je puno više od puke potrebe za preživljavanjem. Volonterke PRONI Centra/Info-centra za mlade Osijek , Lucija Cvitković i Mihaela Korman, u suradnji s Udrugom Vaga provjerile su prehrambene navike sudionka (većinom srednjoškolaca), koji su imali priliku saznati kako nastaje ovisnost o hrani, kako ju prepoznati te kako se protiv nje boriti. Posebna pozornost posvetila se šećeru i brzoj hrani.
 
Info-karavana završila u Budrovcima
 Osnovna škola u Budrovcima bila je zadnja od pet osnovnih škola koje su posjetili djelatnici Regionalnog info-centra za mlade Osijek i Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri Osijek. Cilj posjeta bio je informirati učenike završnih razreda o važnosti i načinu izbora budućeg zanimanja, te predstaviti Info-centar Osijek i CISOK, kao mjesta na kojima mogu pronaći dodatne informacije i pomoć, kako uz obrazovanje i zapošljavanje, tako i uz snalaženje u novoj sredini.
 
Prevencija ovisnosti i nasilja kroz radionice s mladima
 PRONI Centar za socijalno podučavanje u suradnji s Policijskom upravom Vukovarsko-srijemskom, HZZ Vukovar, Europskim domom Vukovar i Gradom Vukovarom organizirao je danas, 28.11.2014., edukativno-informativnu radionicu za mlade u Strukovnoj školi Vukovar.

Na aktivnosti su sudjelovali učenici srednjih škola: Ekonomska škola Vukovar, Tehnička škola Nikole Tesle Vukovar, Strukovna škola Vukovar i Gimnazija Vukovar, kao i gosti iz osječkih srednjih škola koji su vukovarskim srednjoškolcima prikazali oblike nasilja kroz predstavu koju su sami osmislili.
Opširnije...
 
Foto natječaj: Ovako ja vidim ovisnost
 Voliš fotografirati? Uzmi aparat u ruke i prijavi se na natječaj Info centra za mlade Osijek za najbolju fotografiju amatera fotografa na temu Ovisnosti. Natječaj se provodi u sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti i aktivnosti Koordinacije "Legiranje, ne drogiranje". Osim zadovoljstva sudjelovanjem, možeš osvojiti i jednu od vrijednih nagrada.
 
Radionica "GRIC GRIC"
 Stalno nešto grickaš? Ne možeš bez čokolade i hamburgera? Zdrava hrana za tebe nije cool?  Dođi na radionicu „Gric-Gric“ i uvjerit ćemo te u suprotno. Saznaj kako junk food utječe na tvoje tijelo, kako prepoznati ovisnost o hrani i kako se pravilno hraniti.

 
Prezentacija Eurodesk-a u Vukovaru!
  U Vukovaru je 14.11.2014. održana prezentacija Eurodesk-a, Europskog portala za mlade te Strukturiranog dijaloga s mladima. PRONI Centar je, kao jedan od 11 partnera EURODESK-a Hrvatska, približio mladima mogućnosti koje im se nude kroz različite programe koje provodi i promovira Agencija za mobilnost i programe EU
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 16 - 30 od 335
Joomla Templates and the Joomla Book