naslovnica .... o nama .... vijesti .... najave .... projekti .... PRONI tim .... linkovi .... kontakt .... tražilica .... foto-albumi .... Pirovac
larger smaller reset
Razmjena i refleksija mladih u Pirovcu
Od 17. kolovoza u Trening centru Pirovac, boravi 25 mladih iz 5 europskih zemalja kako bi tijekom sedmodnevne razmjene mladih organizirane u okviru projekta „Velika refleksija“, zajednički promišljali o radu s mladima. 
Grupa će definirati ključne ponude koje rad s mladima treba omogućiti da bi ostvario stvarni utjecaj na živote mladih te proizvesti radni materijal koji će moći koristiti za širenje poruke među voditeljima rada s mladima i donosiocima odluka diljem Europe.
 
 
 
Partneri na sastanku u Sisku
 U okviru projekta "Nasilje? Ne, hvala", 24.06.2014. održan je peti po redu partnerski sastanak predstavnika udruga i institucija uključenih u provedbu spomenutog projekta. Cilj i glavne teme sastanka koji je održan u Sisku, bile su usmjerene ka planiranju javnih događaja za mlade te završne konferencije za mlade koja za cilj ima iznjedriti preporuke i smjernice zajedničkog djelovanja javnog i civilnog sektora te mladih u prevenciji nasilja nad i među mladima.
 
U Info-centru za mlade Osijek održana konzultacija o Zakonu o mladima
 Bile su ovo treće konzultacije o uređenju sektora mladih, vezano za Zakon o mladima, koje provodi Mreža mladih Hrvatske, dok je PRONI Centar bio suradnik "na terenu". U konzultaciji je sudjelovalo 66 predstavnika udruga mladih i za mlade, organizacija i institucija s područja Slavonije i Baranje te Ministarstva socijalne politike i mladih. Među njima, bio je i zamjenik gradonačelnika grada Osijeka, Vladimir Ham.
 
Javni događaj za mlade u Sisku

  U okviru projekta "Nasilje? Ne, hvala!", 31.05. upriličen je prvi u nizu javnih događaja za mlade. Tako su mladi s područja Sisačko-moslavačke županije imali priliku vidjeti kreativne uratke mladih nastali kroz provedbu umjetničkih radionica, kao i čuti glazbene uratke nastale na radionicama glazbe.

 

Inače, cilj ovog predstavljanja, koji je na zabavan i edukativan način kroz glazbu i izložbu privukao 100-tinjak mladih, jeste promovirati prevenciju nasilja kod mladih kroz njihovo aktivno sudjelovanje, kao i podići razinu svjesti kod javnosti o zlouporabi i nasilju među mladima, te važnosti promoviranja pozitivnih vrijednosti. 

 

U okviru projekta, bit će organizirana još dva javna događaja, i to ona u Osijeku i Vukovaru, gdje će mladi iz tih županija moći vidjeti i poslušati uratke nastale kroz dramsku, plesnu i DJ-ing radionice.

 
"Kreni pa ćeš stići"

 Na javnoj raspravi održanoj 4.4.2014. svoj doprinos kreiranju novog Programa za mlade na području grada Osijeka dalo je više od 50 mladih između 15 i 30 godina. Kampanja "Kreni pa ćeš stići" započela je ovom javnom raspravom te Savjet mladih grada Osijeka i PRONI Centar pozivaju sve mlade na sudjelovanje u daljnjim aktivnostima.

Pogledajte više...

 
Godišnja skupština članova PRONI Centra!!
Dragi članovi PRONI Centra,
po odluci Upravnog odbora sa sastanka održanog 02. travnja 2014. godine, Predsjednica  saziva godišnju sjednicu Skupštine koja će se održati u četvrtak, 24. travnja 2014. u 18h u prostorijama Info-centra za mlade, Ribarska 1.
Ovogodišnja skupština je izborna, te Predsjednica Snježana Barabaš-Seršić poziva članstvo da se odazove u što većem broju. Iskoristimo lijepu prigodu za okupljanje, druženje, ali i vrjednovanje rada PRONI Centra tijekom protekle godine, kao i postavljanje smjernica za rad u vremenu koje slijedi! Pozivnica.

 
Javni poziv - priprema projektnih prijedloga

 U okviru projekta „NEW STEP - Novi korak u jačanju partnerstva za zapošljavanje“, sufinanciranog od strane Europske unije kroz program darovnice „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja“ u okviru Europskog socijalnog fonda, u svrhu izrade baze projekata, Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Vukovarsko-srijemske županije, čiji je i PRONI Centar član, raspisuje Javni poziv za iskaz interesa organizacija, institucija i poslovnih subjekata sa sjedištem na području Vukovarsko-srijemske županije za pripremu projektnih prijedloga usmjerenih na razvoj ljudskih potencijala.

 

Više informacija potražite u Javnom pozivu, te Uputama za popunjavanje Prijavnog obrasca, a rok za dostavu je produljen do 30.travnja.

 
"28.zvjezdica" u Osijeku

 Tehnološka i prirodoslovna gimnazija Ruđer Bošković u Osijeku bila je zadnja u nizu srednjih škola koje su ugostile vršnjačku prezentaciju zaključaka masovne diskusije mladih o EU temama. Prezentaciju su održali Mislav Matić i Sara Ivačić.

Bila je ovo zadnja aktivnost projekta "28. zvjezdica", financiranog sredstvima EU kroz program IPA INFO 2011, koji završava 31.3.2014. godine.

 
Partneri ponovno na okupu
 U okviru projekta "Nasilje? Ne, hvala", 18.03.2014. održan je četvrti po redu partnerski sastanak predstavnika udruga i institucija uključenih u provedbu spomenutog projekta. Ovoga puta, sastanku koji je održan u Vukovaru, nazočili su i predstavnici Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, koji su bili u terenskoj posjeti. Inače, glavne teme sastanka bila su usmjerene na osvrt proteklog tromjesečja, odnosno detaljnog planiranja narednih aktivnosti.
 
"28. zvjezdica" u Sisku!
 Vršnjačku prezentaciju u sklopu projekta "28. zvjezdica", ugostila je i Ekonomska škola u Sisku. Manuela Puškadija i Nikol Pušić iz Srednje škole Valpovo informirale su i potaknule mlade na promišljanje o specifičnim EU temama koje se tiču mladih. 
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 46 - 60 od 335
Joomla Templates and the Joomla Book