naslovnica .... o nama .... vijesti .... najave .... projekti .... PRONI tim .... linkovi .... kontakt .... tražilica .... foto-albumi .... Pirovac
larger smaller reset
"28. zvjezdica" u srednjoj školi u Našicama!
Sudionici provedenog treninga prezentacijskih vještina nastavljaju s vježbom nastupa u javnosti u srednjim školama naše regije. Manuela Puškadija i Nikol Pušić, učenice 3c razreda srednje škole Valpovo imale su priliku pokazati svoje stečene vještine i snalažljivost pred više od 100 učenika srednje škole Isidora Kršnjavoga u Našicama! Naše se prezentatorice zahvaljuju profesoru Anđelku Cvijetović na izuzetnoj susretljivosti i doprinosu prije i tijekom prezentacije, te svim učenicima koji su ih svojim sudjelovanjem i povratnim informacijama ohrabrili za nastavak.
 
 
Glazbene radionice u Sisku
 Prevencija nasilja među mladima putem glazbe, jedan je osnovnih ciljeva glazbenih radionica koje su se u okviru projekta "Nasilje? Ne, hvala!", počele održavati od 25.01. u Sisku. Radionice se provode u partnerskoj organizaciji - Koordinacija udruga mladih Sisak, a na njoj sudjeluje 10 mladih s područja Sisčko-moslavačke županije. Inače, u okviru cijelog ciklusa, kojeg vodi voditelj Dario Čerenko, radit će se na obuci mladih s glazbenom opremom, te stvaranju tematskih glazbenih uradaka, koji će se predstaviti javnosti u okviru kampanje "Nasilje? Ne, hvala!", kao i sudionicima završne konferencije u Osijeku, koja će biti organizirana u rujnu.
 
Prevencija nasilja među mladima kroz DJ-ing
 Prevencija nasilja među mladima putem DJ-inga, jedan je osnovnih ciljeva DJ-ing radionica koje su se u okviru projekta "Nasilje? Ne, hvala! ", počele održavati od 25.01. u Vukovaru. Radionice se provode u partnerskoj organizaciji - Mirovna grupa mladih Dunav, a na njoj sudjeluje 10 mladih s područja Vukovarsko-srijemske županije. Inače, u okviru cijelog ciklusa, kojeg vodi voditelj Miloš Tadić, radit će se na obuci mladih s DJ opremom, te stvaranju tematskih DJ setov, koji će se predstaviti javnosti u okviru kampanje "Nasilje? Ne, hvala!", kao i sudionicima završne konferencije u Osijeku, koja će biti organizirana u rujnu.
 
Dramske radionice u svrhu prevencije nasilja među mladima
 Prevencija nasilja među mladima jedan je osnovnih ciljeva dramskih radionica, koje su se u okviru projekta "Nasilje? Ne, hvala!", počele održavati od 18.01. u Osijeku. Radionice se provode u Regionalnom info centru za mlade Osijek, a na njoj sudjeluje 10 mladih s područja Osječko-baranjske županije. Inače, u okviru cijelog ciklusa od 28 radionica koje vodi voditeljica Mirta Faktor, radit će se na stvaranju tematske predstave, koja će se predstaviti javnosti u okviru kampanje "Nasilje? Ne, hvala!", kao i sudionicima završne konferencije u Osijeku, koja će biti organizirana u rujnu.
 
"28. zvjezdica" u srednjoj školi Valpovo!
 U Srednjoj školi Valpovo u četvrtak, 18.12.2013. održana je još jedna vršnjačka prezentacija u sklopu projekta "28. zvjezdica". Nikol Pušić i Manuela Puškadija, vrijedno su se pripremale, te održale dvije prezentacije: učenicima 2. i 3. razreda ekonomske škole. Bilo je to vrlo vrijedno iskustvo koje će pomoći našim prezentatoricama u pripremi i provedbi prezentacija u još nekoliko škola na području naše regije.
 
 
 
"Igra života"
 Regionalni Info centar za mlade Osijek, svoju rođendansku predstavu "poklonio" je članovima udruge "Zvono" iz Belišća. Tako je 16. prosinca 2013."Boal" došao u Belišće u izvedbi dramske skupine udruge ZAMISLI iz Zagreba. Pod vodstvom redatelja Maria Kovača prisutni su imali prilike uživati i interaktivno sudjelovati u dramskoj obradi dviju tema: diskriminacija osoba s invaliditetom i zapošljavanje OSI.

    

 
"28. zvjezdica" u srednjoj školi "Stjepan Ivšić" u Orahovici!

 Projekt "28. zvjezdica", osim informiranja mladih o EU temama, kroz svoje aktivnosti pomaže mladima u stjecanju različitih vještina. Što znači pripremiti prezentaciju i nastupiti u javnosti, 13. prosinca 2013. provjerile su i učenice Srednje škole "Stjepan Ivšić" iz Orahovice, Dora Konopek i Katarina Pernar. Prisutni mladi imali su prilike usporediti svoja razmišljanja s razmišljanjima mladih s "Masovne diskusije mladih", također provedene u sklopu spomenutog projekta.

 

 
"28. zvjezdica" u srednjoj školi u Dalju!
Srednja škola Dalj, s kojom PRONI Centar surađuje već nekoliko godina i na nekoliko projekata, spremno se odazvala pozivu na sudjelovanje i u aktivnostima projekta "28. zvjezdica". Tako su učenice Nevena Popović i Dragana Dokić, po povratku s treninga prezentacijskih vještina u Orahovici, informirale svoje kolegice i kolege o sadržaju i osobnim dojmovima s treninga. Zaključke "Masovne diskusije mladih" prezentirale su svojim vršnjacima 13. prosinca 2013., te su se prisutni mladi imali prilike aktivno uključiti u promišljanje o EU temama.


    
 
„28. zvjezdica“ u Obrtničkoj školi u Požegi!
U sklopu projekta „28. zvjezdica“, u tijeku je provedba vršnjačkih kreativnih prezentacija zaključaka „Masovne diskusije mladih“ o EU temama relevantnim za mlade. U Požegi je u suradnji s Obrtničkom školom prezentacija održana 9. prosinca 2013. godine, u njihovoj školi. Anamarija Cvetković, Andrea Bojko i Martina Skeja potrudile su se da njihovi vršnjaci saznaju nešto novo o EU, te im je ovo bila dodatna vježba za razvoj svojih prezentacijskih vještina.
 
 
  
 
 
 
Video radionice u svrhu prevencije nasilja među mladima
 Krajem mjeseca studenog (30.11.), započela je provedba video radionica u okviru projekta "Nasilje? Ne, hvala!". Prvi u nizu ciklusa započeo je u Vukovaru, a potom je uslijedio ciklus u Dalju (07.12.), te u Sisku (21.12.), s ciljem obuke izrade i snimanja filma te rukovanja s opremom, promoviranja prevenciju nasilja kod mladih koristeći video tehniku, odnosno kroz izradu i promociju tematskih video clipova koje će sudionici načiniti, doprinijeti provedbi javne kampanje „Nasilje? Ne, hvala!” koja se provodi u okviru istoimenog projekta.
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 76 - 90 od 335
Joomla Templates and the Joomla Book