naslovnica .... o nama .... vijesti .... najave .... projekti .... PRONI tim .... linkovi .... kontakt .... tražilica .... foto-albumi .... Pirovac
larger smaller reset
Traže se voditelji radionica

 U okviru projekta "Nasilje? Ne, hvala!", kojeg u suradnji s partnerima iz Osječko-baranjske (Volonterski centar Osijek), Vukovarsko-srijemske (Mirovna grupa mladih "Dunav") te Sisačko-moslavačke županije (Koordinacija udruga mladih Sisak i Obiteljski centar SMŽ) provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje, u pripremi je provedba kreativnih radionica – video, glazbena, umjetnička, dramska, plesna i radionica DJ-inga, s ciljem prevencije nasilja među mladima.

 

Budući da su navedene radionice namijenje mladima, cilj nam je na što kvalitetniji način provesti iste, kako bi sudionici po završetku radionica mogli izraditi i prezentirati svoje uradke sukladno temi radionice na kojoj sudjeluju.

Plan nam je provesti 15 video radionica (po 5 u svakoj županiji), 10 glazbenih i 10 umjetničkih u Sisačko-moslavačkoj županiji, grad Sisak, 28 dramskih u Osječko-baranjskoj, grad Osijek, te 28 plesnih i 28 radionica DJ-inga u Vukovarsko-srijemskoj županiji, grad Vukovar.

 

Stoga, ukoliko ste zainteresirani, imate iskustva i talenta u određenom području, prijavite se za voditelja jedne od navedenih radionica.

 

Popunjenu prijavnicu i životopis pošaljite najkasnije u ponedjeljak 28.listopada na e-mail adresu: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Prijavnicu preuzmite ovdje.

 

Projekt „Nasilje? Ne, hvala!” financiran je sredstvima Europske unije kroz program IPA 2010 – Potpora naporima organizacija civilnog društva za prevenciju nasilja među mladima i djecom te za njegovanje volonterstva među mladima, te sufinanciran sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovoran PRONI Centar i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.  

 
Uvodne radionice

 Budući da se bliži provedba multimedijalnih i kreativnih radionica s tematskim ciljem - prevencija nasilja među mladima, trenerice PRONI Centra osmislile su i započele s provedbom "Uvodnih radionica",  kako bi zainteresirale sudionike za sudjelovanje.

Uvodne radionice provode se u trajanju od tri dana s ciljem podizanja razine svijesti kod mladih o kulturi mladih, te važnosti građanskog aktivizma i aktivizma mladih u prevenciji nasilja. Na istima su, sudionicima prezentirane nadolazeće radionice, te ciljevi i rezultati koji se žele njima postići.  Prvi u nizu ciklusa započeo je 16.listopada u Sisku, potom 23.listopada u Osijeku, a završni ciklus održan je od 29.listopada u Vukovaru, budući da se projekt "Nasilje? Ne, hvala!" provodi na području tri županije.

 

    
 
Osmaši se pripremali za odabir budućeg zanimanja

U okviru projekta «Partnerstvo za razvoj karijere» financiranog sredstvima German Marshall Fund-a, čiji je nositelj Hrvatski zavod za zapošljavanje, PU Vukovar, a partner PRONI Centar, 10. listopada u okviru Sajma izbora zanimanja, održane su radionice za učenike završnih razreda osnovnih škola s područja grada Vukovara.

Radionice «Kako odabrati buduće zanimanje» pohađalo je 40 učenika s ciljem podizanja razine informiranosti i svijesti o vlastitim vrijednostima i vještinama važnim za odabir škole i budućeg zanimanja. U tu svrhu, djelatnici Info centra za mlade Vukovar pripremili su i podijeli učenicima Informator srednjih škola te Preporuke upisne politike.

 

    

 
Održan trening u Orahovici!
U sklopu EU projekta "28. zvjezdica", financiranog kroz program IPA INFO 2011, U Edukacijskom centru Crvenog križa Osijek u Orahovici, 5. i 6. listopada 2013. održan je trening prezentacijskih vještina. U ugodnoj i opuštenoj atmosferi 14 mladih s područja naše regije imali su priliku osvijestiti svoje osobne prednosti i nedostatke vezano uz prezentacijske vještine, te se pripremiti za vršnjačke prezentacije u najmanje 20 srednjih škola. Isti trening i u isto vrijeme održali su i partneri na projektu, udruga ZAMISLI u Zagrebu, dok će Info zona aktivnost u Splitu provesti slijedeći vikend. 
Ova se aktivnost nadovezuje na provedene "Masovne diskusije", te će učenici iz ukupno 60 škola RH biti informirani o mišljenjima i donešenim zaključcima mladih vezano za EU teme i mlade.

    
 
Prevencija nasilja u srednjim školama

U vukovarskoj ekonomskoj školi, 26. rujna započeo je 14-dnevni ciklus radionica "Prevencije nasilja među mladima". To je prvi u nizu ciklusa koji se održava na području Vukovarsko-srijemske, Osiječko-baranjske i Sisačko-moslavačke županije, a cilj im je upoznati mlade s oblicima nasilja, te kako ih prevenirati, kao i raditi na prevencija nasilja u partnerskim vezama, budući da su iste prepoznate kao jedan od najčešćih problema kod mladih. U Sisku je isti ciklus započeo 2.listopada u srednjoj strukovnoj školi, a na području Osječko-baranjske županije, u općini Erdut 19.listopada u Srednjoj školi Dalj.

Ove radionice, njezin kurikulum, program i teme rada, izrađene su i biti će provedene od strane trenerica PRONI Centra i stručnog osoblja Obiteljskog centra Sisačko-moslavačke županije, a sastavni su dio projekta "Nasilje? Ne, hvala!" kojeg u suradnji s loklanim partenrima iz Osijeka, Vukovara i Siska, provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje.

 

  

 
Kreću informatički tečajevi u Vukovaru!!!

 U sklopu projekta "Korak naprijed", kako je i najavljeno, kreću informatički tečajevi:
-    ECDL Start - jedna skupina od 9 polaznika
-    ECDL Specijalist - dvije skupine od 9 polaznika
-    AutoCad - jedna skupina od 10 polaznika

Izobrazbu će provesti Algebra, Centar u Vukovaru, I.G.Kovačića 3, a sve skupine kreću s provedbom 23.09.2013, prema rasporedu o kojemu će odabrani polaznici biti obavješteni odmah nakon predtestiranja.

Za navedene informatičke tečajeve predtestiranja će biti održana 17. rujna u 13h i 18. rujna u 10h, prema unaprijed dogovorenom rasporedu, na gore navedenoj adresi.

Korisnici – dugotrajno nezaposlene osobe, korisnika socijalne pomoći, te pomoći Grada Vukovara, za dogovore trebaju nazvati u PRONI Centar za socijalno podučavanje Vukovar, na tel. 032/450-106 ili 032/441-612.

Opširnije...
 
Uvod u volonterstvo

U okviru projekta "Nasilje? Ne, hvala!" započeli su novi ciklusi radionica s mladima. Ovoga puta riječ je o radionicama "Uvod u volonterstvo", a cilj im je unaprijediti znanja i vještine važne za volontiranje te pripremiti sudionike za volontiranje u svrhu prevencije nasilja među mladima. Prvi trodnevni ciklus na kojem je sudjelovalo 10 mladih, započeo je 4.rujna u Osijeku, slijedeći je uslijedio 17.rujna u Vukovaru, a potom i treći, 25. rujna u Sisku.
Radionice koje provodi trenerica iz partnerske udruge - Volonterski centar Osijek, ukupno će tijekom rujna proći 30 mladih s područja Osijeka, Vukovara i Siska.

 

    

 
Održana fokus grupa na temu "Mobilnost i putovanja mladih"
 U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana mladih koji se tradicionalno obilježava svake godine na današnji dan, Info Centar za mlade Vukovar u suradnji sa Europskom centralnom agencijom za informiranje i savjetovanje mladih (ERYICA) i Regionalnim Info Centrom za mlade iz Osijeka, organizirao je fokus grupu na temu "Mobilnost i putovanja mladih".
Opširnije...
 
Sastanak s LS Općine Pirovac

 Tijekom boravka u Pirovcu, predstavnici PRONI Centra sastali su se s novoizabranim načelnikom Općine Pirovac, Ivanom Gulam i zamjenikom načelnika Antunom Čubrićem, s ciljem upoznavanja s radom PRONI Centra i ostvarivanja moguće suradnje u području rada s mladima na području općine Pirovac. Tom prilikom, predstavnici Općine izrazili su otvorenost i spremnost za suradnju, posebice u vidu provedbe zajedničkih projekata, te korištenja kapaciteta PRONI-jevog Trening centra u Pirovcu.

 
Sudjelujemo, informiramo...
 Na sajmu udruga u Tenji, kojeg je organizirala Ženska udruga Izvor iz Tenje, predstavio se i PRONI Centar. Cilj sajma bio je potaknuti povezivanje civilnih inicijativa, građana i cijele lokalne zajednice. Štand smo dijelili s Agencijom lokalne demokracije, te je to bila još jedna prilika da zajedno predstavimo naše projekte iz programa IPA INFO 2011.
Također, zanimljive su bile i informacije o Programu "Mladi na djelu", Eurodesk-u i Europskom portalu za mlade, kao i informacija o on-line upitniku kao početku strukturiranog dijaloga s mladima.
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 91 - 105 od 335
Joomla Templates and the Joomla Book