naslovnica .... o nama .... vijesti .... najave .... projekti .... PRONI tim .... linkovi .... kontakt .... tražilica .... foto-albumi .... Pirovac
larger smaller reset
Mladi u akciji u Pirovcu

 U okviru projekta "Alat u ruke!" započeo je devetodnevni trening s mladima koji u Trening centru Pirovac borave od 3. do 12.lipnja. Trening koji ima za cilj promovirati i potaknuti razmjenu između mladih ljudi kao i njihovo vršnjačko učenje o temama demokracije, ljudskih prava, uloge civilnoga društva u promociji demokratskih vrijednosti u radu s mladima, okupio je 20-ak mladih iz Poljske, Ukrajine, Moldavije, Turske i Hrvatske.

 

 

 

Kako teče trening, pogledajte...

Opširnije...
 
U Vukovaru održana javna tribina "EU građanstvo"
Hrvatski pravni centar, Europski dom Vukovar, Veleučilište Lavoslava Ružičke i PRONI Centar za socijalno podučavanje  03. svibnja organizirali su javnu tribinu na temu "Europsko građanstvo". Ovo predavanje je održao Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović u prostorijama Veleučilišta uz prisustvo brojnih studenata vukovarskog Veleučilišta, građana grada Vukovara te predstavnika Grada i Županije. Tom prigodom svi zainteresirani su imali priliku postaviti pitanje koje ih je zanimalo Predsjedniku Republike te dobiti direktan odgovor na isto. Ovo predavanje je održano je u sklopu projekta "Prema europskom građanstvu".
 
Politika (ni)je za mene - Donji Miholjac
 Info-radionice projekta "Politika (ni)je za mene" bliže se kraju. U suradnji sa Centrom za kulturu, informiranje i civilni sektor, 25. travnja radionica je održana u Donjem Miholjcu. Jedna od sudionica, sa samo 28 godina, kandidirala se za gradonačelnicu, čije je sudjelovanje unijelo novu dimenziju u radionicu.
 
Politika (ni)je za mene - Našice!

 Na info-radionici u Našicama prisutne mlade pozdravio je predstavnik Grada Našica Krešimir Žagar i predstavnik Savjeta mladih Osječko-baranjske županije Emin Osmanović, a gost-suradnik na radionici bio je predstavnik Odsjeka za prevenciju Policijske uprave Osječko-baranjske Darko Čorković. Radionica u Našicama  četvrta  je u nizu od 7 radionica koje se provode u sklopu istoimenog projekta, a provedena je u suradnji sa Srednjom školom Isidora Kršnjavog.

 
Novi projekt - "Nasilje? Ne, hvala!"

 Dana 23.travnja 2013. u prostorijama PRONI Centra u Osijeku, održan je prvi partnerski sastanak u okviru projekta "Nasilje? Ne, hvala!". Cilj prvog sastanka bio je upoznati projektni tim s aktivnostima koje su planirane u projektu, s posebnim naglaskom na prvo tromjesečje, te usuglasiti metodologiju rada, vidljivost projekta i druge važne elemente kako bi od samog početka započeli s njegovom kvalitetnom provedbom.

 
Politika i mladi Belog Manastira

Što mladi Belog Manastira misle o politici saznali smo na info-radionici održanoj 23. travnja 2013., koju smo proveli u suradnji s udrugom Projekt građanske demokratske inicijative (PGDI), u sklopu projekta "Politika (ni)je za mene! ".

 
"Politika (ni)je za mene!" u Valpovu

 Gradonačelnik Valpova Leon Žulj i predsjednik Savjeta mladih Osječko-baranjske županije Mislav Ćurić, pozdravili su sudionike info-radionice održane 19. travnja u Valpovu. Ova radionica druga je u nizu od planiranih 7, a provela se u sklopu projekta "Politika (ni)je za mene", u suradnji sa Savjetom mladih Grada Valpova.

Projekt se provodi uz financijsku podršku Savjeta mladih OBŽ.

 
Mobilnost, informiranje i savjetovanje mladih

 17.04.2013. na Europski dan informiranja mladih u Hrvatskom Saboru održala se Konferencija 'Mobilnost, informiranje i savjetovanje mladih', na kojoj su sudjelovali i PRONI-jevi predstavnici iz Vukovara, Osijeka i Siska. Konferencija se održala u sklopu projekta 'Mobilnost, informiranje i savjetovanje mladih' kojeg provodi Zajednica ICM u Hrvatskoj, a koji je financiran sredstvima Europske komisije, kroz program Mladi na djelu kojeg u Republici Hrvatskoj provodi Agencija za mobilnost i programe Europske unije .

Pogledajte više...

 
28. zvjezdica - EUFORMIRAJ SE!

 U sklopu projekta "28. zvjezdica" , krenule su radio emisije Info zone iz Splita, u suradnji s Radio Splitom. Što vam pripremamo u prilogu EUFORMIRAJ SE! možete poslušati svakog petka od 19 sati na Radio Splitu.
Emisiju su preuzele još nekoliko HRT radio postaja, između kojih i
Radio Osijek, a prilog možete poslušati u emisiji Brtva Glave, četvrtkom od 20 sati.


Prilog EUformiraj se! pripremljen je uz potporu Europske unije u sklopu projekta 28. Zvjezdica financiranog kroz program IPA INFO 2011. Sadržaj priloga odgovornost je PRONI Centra za socijalno podučavanje i ne odražava nužno gledišta Europske unije. Više informacija o Europskoj uniji potražite na web stranicama Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj www.delhrv.ec.europa.eu i na web stranicama Europske komisije www.ec.europa.eu.

 
MIS mladih - Održana javna rasprava

U sklopu projekta "Mobilnost, informiranje i savjetovanje mladih" kojeg provodi Zajednica informativnih centara za mlade u Hrvatskoj, održana je javna rasprava u Regionalnom info-centru za mlade Osijek, na kojoj je sudjelovalo 40 predstavnika mladih i onih koji rade s mladima. Cilj je bio razmijeniti iskustva i mišljenja, te definirati zaključke i preporuke u području Mobilnosti, informiranja i savjetovanja mladih, kao doprinos izradi tog poglavlja u okviru nadolazećeg Nacionalnog programa za mlade.Pored Osijeka, rasprave su održane i u Zagrebu, Splitu i Rijeci.
Projekt je financiran sredstvima Europske komisije, kroz program Mladi na djelu kojeg u Republici Hrvatskoj provodi Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

          

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 106 - 120 od 335
Joomla Templates and the Joomla Book