naslovnica .... o nama .... vijesti .... najave .... projekti .... PRONI tim .... linkovi .... kontakt .... tražilica .... foto-albumi .... Pirovac
larger smaller reset
Započela provedba projekta: POLITIKA (NI)JE ZA MENE!
 Projekt "Politika (ni)je za mene!" kojeg provodi PRONI Centar kroz Regionalni info-centar za mlade Osijek, započeo je s provedbom 01. veljače, a trajat će do 01. listopada 2013. godine. Provodi se u suradnji i financijsku podršku Savjeta mladih Osječko-baranjske županije, te suradnju ostalih Savjeta mladih i organizacija civilnog društva OBŽ.
 
Trening za turističke vodiče "Komunikacija turističkih vodiča s osobama s invaliditetom"

 Jučer je u prostorijama Regionalnog informativnog centra za mlade Osijek održan trening za turističke vodiče pod nazivom "Komunikacija turističkih vodiča s osobama s invaliditetom".

 

Turistička zajednica grada Osijeka, uz sufinanciranje Hrvatske turističke zajednice provodi projekt pod nazivom „OSIJEK – TURISTIČKO ODREDIŠTE BEZ BARIJERA” koji za cilj ima omogućiti nova znanja i vještine turističkim vodičima koji rade na području grada Osijeka i regije Istočne Hrvatske, za komunikaciju i vođenje turističkih programa za osobe s invaliditetom, posebice slijepe i slabovidne osobe.

Sukladno projektnim ciljevima i planiranim aktivnostima, trenerica PRONI Centra za socijalno podučavanje, Irena Mikulić, pripremila je i provela trening program na temu „Komunikacija turističkih vodiča s osobama s invaliditetom“.

Opširnije...
 
Održana konferencija za novinare
 U Regionalnom info-centru za mlade Osijek, 25. siječnja 2013. godine održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen projekt "28. zvjezdica". Predstavljeni su detalji provedbe projekta i njegovih aktivnosti, koje će do kraja ožujka 2014. provoditi PRONI Centar s partnerima ZAMISLI iz Zagreba i INFO ZONOM iz Splita. Projekt je financiran sredstvima Europske unije kroz program IPA INFO 2011.
Intervju Radio Osijeka s izvršnom direktoricom PRONI Centra, Sanjom Vuković Čović, možete poslušati
ovdje...
 
28. Zvjezdica – Održan prvi parterski sastanak!
 Predstavnici INFOZONE, ZAMISLI i PRONI Centra, partneri na projektu "28. Zvjezdica", održali su 1. radni sastanak, 17. siječnja 2013., u prostoru Regionalnog info-centra za mlade Zagreb. Osim dogovora o načinu komunikacije i upoznavanja s projektom općenito, na sastanku su dogovoreni svi potrebni detalji predstojećih aktivnosti. Tako je krenula priprema „Masovne diskusije“ koje će se održati u Splitu, Zagrebu i Osijeku, u ožujku, sve u isti dan i isto vrijeme.
 
Započeo projekt "28. zvjezdica"!
 U Informacijskom centru Europske unije u Zagrebu danas, 10.siječnja 2013. godine, održan je uvodni sastanak za organizacije koje su dobile potporu EU za projekte kroz program IPA INFO 2011.
Jedan od tih projekata je i "28. zvjezdica", čiji je nositelj PRONI Centar za socijalno podučavanje, a partneri na projektu su udruge INFOZONA iz Splita i ZAMISLI iz Zagreba, te suradnik Udruga gluhoslijepih osoba grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.
 
Završna javna rasprava

 PRONI Centar za socijalno podučavanje u sklopu projekta „Što i kako“, organizirao je fokus grupu na kojoj su sudjelovali mladi, članovi Savjeta mladih grada Vukovara i predstavnici ustanova i udruga s područja grada. Cilj aktivnosti bio je aktivno sudjelovanje istih u izradi prijedloga Operativnog plana provedbe Gradskog programa mladih grada Vukovara, te komentiranje prijedloga Gradskog programa za mlade grada Vukovara. Ovo je ujedno bila i završna aktivnost u sklopu projekta – završna javna rasprava na oba dokumenta. Aktivnost je održana 05.12.2012. godine, simbolično na međunarodni Dan volontera, a sudjelovalo je 30 osoba.

 
Održan PCM u Vukovaru

 U okviru programa Šalter - financiran sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, u prostorijama vukovarskog ureda PRONI Centra održan je trodnevni trening na temu Upravljanja projektnim ciklusom. Trening koji je trajao od 27. do 29. studenoga imao je za cilj podići razinu znanja i vještina kod predstavnika organizacija civilnoga društva s područja Vukovarsko-srijemske županije, a u svrhu što kvalitetnije pripreme za povlačenje sredstava iz EU fondova, odnosno kvalitetno sudjelovanje u provedbi partnerskih projekata.

 
Fokus grupa s predstavnicima ustanova

 U sklopu projekta „Što i Kako" realizirana je druga po redu fokus grupa, ovaj put namijenjena predstavnicima ustanova i udruga s područja grada, te članovima Savjeta mladih grada Vukovara. Cilj aktivnosti bio je aktivno sudjelovanje istih u izradi prijedloga Operativnog plana provedbe Gradskog programa mladih grada Vukovara, te komentiranje prijedloga Gradskog programa za mlade grada Vukovara. Aktivnost je održana 26.11.2012. godine u prostoru Info centra za mlade Vukovar, a sudjelovalo je 10 osoba, odnosno predstavnici Grada Vukovara, HZZ PU Vukovar, Policije u zajednici, VURA-e, Europskog Doma Vukovar, Savjeta mladih grada Vukovara, te PRONI Centra.

 
U Osijeku "Gužva na Šalteru"

 Tri udruge s područja Slavonije i Baranje - PRONI Centar, Volonterski centar Osijek i P.G.D.I. Beli Manastir, organizirale su tradicionalnu, 6. po redu regionalnu konferenciju organizacija civilnoga društva Slavonije i Baranje pod nazivom "Gužva na Šalteru".

Ove godine tema konferencije bila je “U susret Europskoj uniji”, a sudionici su imali priliku čuti koje promjene nas očekuju posebice u financiranju udruga kroz Europski socijalni fond, te nadolazeći program "Erasmus za sve" kojeg će u Hrvatskoj od 2014. godine provoditi Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Opširnije...
 
Osnaživanjem prema jednakim mogućnostima

U sklopu projekta "Empowerment towards equal opportunities" 29. i 30. listopada 2012. udruga PGDI iz Belog Manastira i KRIK iz Slatine predstavile su Info-točke za mlade. Osim podjele različitih promotivnih materijala namjenjenih mladima i provedbe ankete o informiranju u oba grada, u Slatini je održan i Okrugli stol pod nazivom "Važnost informiranja mladih", na kojem je sudjelovala i predstavnica PRONICentra/Info-centra za mlade Osijek. 

 

   

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 121 - 135 od 335
Joomla Templates and the Joomla Book