home page .... about us .... news .... announcements .... projects .... PRONI team .... web links .... contact .... search .... Galleries .... Pirovac
larger smaller reset
"Seventh side of the cube" PDF Print E-mail
 Within the Month Against Drug Abuse and activities of Coordination "ALLOYING, NO drugging", ended the implementation of workshops on gambling addiction, titled "Seventh side of the cube". Final discussion on this topic will be held on Thursday, 12.18.2014. in the premises  of Info-center for youth Osijek, Ribrska 1, beginning at 18 hours.
Radionice su bile namijenjene učenicima srednjih škola te su provedene u Ekonomskoj, Građevinskoj školi, Elektrotehničkoj i promtenoj školi te I. gimnaziji. Radionice su osmislile, organizirale i provele provele volonterke Info-centra za mlade Osijek: Mirna Džindo, Marija Marković i Katarina Kezić, inače studentice Filozofskog fakulteta (psihologija).

*****Završna aktivnost , koja će biti namijenjena široj javnosti, održat će se u četvrtak 18. prosinca u prostoru Info-centra za mlade Osijek, Ribarska 1, s početkom u 18:00. Na ovoj će se radionici staviti naglasak na sport i klađenje te će svoje stručno viđenje ovisnosti s prisutnima podijeliti psihologinja, dok će Goran Kezić, predstavnik udruge Ne-ovisnost, približiti posljedice koje ova vrsta ovisnosti može donijeti. Za goste radionice pozvani su košarkaši KK Vrijednosnice Osijek.

Sedma strana kocke nevidljiva je u fazi zabave, a može donijeti posljedice koje mogu negativno utjecati na zdravlje, obrazovanje, odnose, zapošljavanje. Cilj radionica bio je na interaktivan način doprinijeti osvještavanju mladih o tankoj crti između zabave i ovisnosti, razlici između jednog i drugog te potaknuti mlade na kritičko promišljanje u donošenju odluka.

Inače, ovo je jedna od aktivnosti projekta “Regionalni info-centar za mlade Osijek”, kojeg provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje u partnerstvu s Gradom Osijekom. Suradnici na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje/CISOK Osijek te Brodsko-posavska i Vukovarsko-srijemska županija. Projekt je financijski podržan od strane Ministarstva socijalne politike i mladih.
 
< Prev   Next >
Joomla Templates and the Joomla Book