naslovnica .... o nama .... vijesti .... najave .... projekti .... PRONI tim .... linkovi .... kontakt .... tražilica .... foto-albumi .... Pirovac
larger smaller reset
Volonterska akcija u Vukovaru
 U okviru projekta «Lokovolontira» koji za cilj ima doprinijeti sustavnom razvoju volonterstva kod mladih kroz uspostavu lokalnog volonterskog centra u gradu Vukovaru, PRONI Centar je organizirao posljednjeg dana u trećem mjesecu, volontersku akciju u suradnji s dječjim vrtićem Vukovar 2, „Radost“ iz Vukovara.
U volontersku akciju, koja je za cilj imala osigurati ugodno mjesto za rad s djecom na održivom razvoju kroz ekološki uzgoj voća i povrća u svrhu poticanja poduzetništva i stvaranja radnih navika djece predškolske dobi te razvijanje radno-praktičnih navika, bili su uključeni roditelji djece te volonteri Volonterskog centra Vukovar, kao i samo osoblje vrtića, ali i djeca, kojima se ovim putem ujedno i zahvaljujemo. 
 
Opširnije...
 
Održan sastanak EURODESK multiplikatora
 U prostorijama Agencije za mobilnost i programe Europske unije, u petak 6.3.2015. održan je prvi sastanak multiplikatora u ovoj godini, na kojem je sudjelovao i PRONI Centar. Koordinatorica EURODESK-a Hrvatska izvjestila je prisutne o brojnim i zanimljivim aktivnostima u 2015.

 
Održana izborna skupština Zajednice ICM u Hrvatskoj!
 U prostoru Regionalnog info-centra za mlade Zagreb, 23.2.2015. izabran je novi predsjednik i članovi Upravnog odbora Zajednice informativnih centara za mlade u Hrvatskoj. Novoizabrani predsjednik je Darko Čop iz Info zone Split.
Opširnije...
 
I mi smo sudjelovali!

 Nakon što smo uspješno proveli 6 fokus grupa na području naše regije, predstavnice PRONI Info centara za mlade sudjelovale su 24.2.2015. na konferenciji za mlade pod nazivom „Tko te pita? EU pita“. Konferenciju je organizirala Mreža mladih Hrvatske, u suradnji s Nacionalnom radnom skupinom za Strukturirani dijalog s mladima. Brojka od 174 mladih sudionika iz raznih dijelova zemlje, pokazatelj je da mladi jesu zainteresirani i žele sudjelovati u procesu donošenja odluka ukoliko im se pruži  mogućnost, aktivno sluša i uvažava.

Kako je to vidjela i zabilježila naša novinarka-volonterka pogledajte ovdje...

 

 
EU pita, Osijek odgovara
 U četvrtak, 19.2.2015. PRONI Centar / Regionalni info-centar za mlade Osijek održao je u Osijeku zadnju, šestu fokus grupu kroz projekt Zajednice ICM u RH „I nas se pita“. Različiti sudionici, različita mišljenja i konstruktivni prijedlozi za informiranje i uključivanje mladih u donošenje odluka koje se njih tiču, bit će kvalitetan doprinos Strukturiranom dijalogu s mladima na razini EU, no još i više na lokalnoj razini. Osim sudionika fokus-grupe, svoj doprinos dali su i brojni mediji koji su popratili događanje, na čemu se svima iskreno zahvaljujemo.

 
Što je drugačije u Belom Manastiru?
 U vijećnici Grada Beli Manastir, 10.2.15. održana je peta fokus-grupa u sklopu Strukturiranog dijaloga s mladima u suradnji s udrugom PGDI. Mladi su pokazali prilično dobru informiranost o radu Savjeta mladih  te iskazali većinom pozitivno mišljenje o njemu, što nije bio slučaj u svim gradovima. Također, istaknuta je i iznimno dobra suradnja Savjeta mladih s donositeljima odluka, što će kao i ostala mišljenja i stavovi mladih Belog Manastira o svim pitanjima o kojima se razgovaralo biti vrijedan doprinos Strukturiranom dijalogu na Europskoj razini.

 
Strukturirani dijalog s mladima u Belišću
 Četvrta u nizu fokus-grupa koje provodi PRONI Centar u sklopu partnerskog projekta "I nas se pita", održala se 5. veljače 2015. u Belišću. Suradnik u provedbi bila je udruga ZVONO u čijim prostorijama se fokus-grupa i održala. Sudionici su otvoreno razgovarali i iznosili svoja mišljenja na određena pitanja, te time definitivno dali svoj doprinos glavnoj temi strukturiranog dijaloga s mladima na europskoj razini: osnaživanju mladih za političko sudjelovanje.

 
Sudjeluj u konferenciji za mlade!

 Uzmi svoj dio kolača!
Živcira te kad se odluke koje te se tiču donose a da se tebe ništa ne pita? Više ne možeš reći da te se ne pita! Uključi se i promijeni nešto već danas!
Konferencija za mlade "Tko te pita? EU pita"

Možeš saznati više i prijaviti se OVDJE...

 

Opširnije...
 
Slavonski Brod: "Povjerenje je važno."
 Treća u nizu fokus-grupa, koje u sklopu projekta „I nas se pita“ provodi  PRONI Centar za socijalno podučavanje održana je 30.1.2015. u Slavonskom Brodu, u Županijskoj vijećnici. Fokus grupa u Slavonskom Brodu održana je i u suradnji s Brodsko-posavskom županijom i Bebrinskom udrugom mladih.
 
Opširnije...
 
"I nas se pita" - Fokus grupa u Info-centru za mlade Osijek

 Zanimljiva iskustva i mišljenja međusobno su podijelili mladi osječani na fokus grupi u Info-centru za mlade Osijek. Iako vlada mišljenje javnosti da su mladi nezainteresirani za politiku, zaključci ove fokus grupe pokazuju upravo suprotno.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 15 od 335
Joomla Templates and the Joomla Book